Складається враження, що зараз Президент бореться не стільки з Урядом, скільки з українським народом - нардеп

Використання президентом права вето вийшло далеко за рамки боротьби з урядом, воно діє проти українського народу. Заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко зауважив, що останнім часом Віктор Ющенко майже прогнозовано вдається до ветування законопроектів, які подає уряд, навіть якщо вони є суспільно-значимі, економічно обґрунтовані та отримують велику підтримку в суспільстві.

Перш за все йдеться передовсім про урядовий Законопроект про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2009 рік» (щодо забезпечення всіх лікарень країни необхідними ліками та обладнанням для діагностики хвороби та протидії поширення епідемії грипу), що передбачає додаткове фінансування в обсязі 1 мільярда гривень. Микола Томенко нагадав, що за його ухвалення проголосував 401 народний депутат, продемонструвавши абсолютну консолідацію парламенту.

«Варто нагадати, що раніше Ющенко двічі блокував постанови уряду, які передбачали закупівлю обладнання медичним закладам. Нагадаю,11 листопада президент заветував Законопроект, який стосується фінансування низки важливих напрямків життєдіяльності країни за рахунок підвищення акцизу на тютюнові вироби. Який би достатньо поповнив бюджет для закупівлі необхідних ліків та обладнання. Президент увійшов у роль курців, вважаючи, що підвищення ціни на цигарки на гривню–півтори є непомірним ударом по курцях та серйозним ударом по галузі. Днями Віктор Ющенко все ж наклав вето на Законопроект, що передбачає виділення 1 мільярда гривень на боротьбу з епідемією грипу. При цьому не подавши достатніх аргументів. Тож складається враження, що зараз Президент бореться не стільки з Урядом, скільки з українським народом», — говорить Дмитро Шлемко, народний депутат України.

old_editor, 18.11.2009 17:56



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини