Для попередження наступної епідемії необхідно мати тести на захворювання та ліки, що блокують розмноження вірусу - Воронина

Епідеміологічній паніці тією чи іншою мірою піддались усі. Відома дитяча письменниця Леся Воронина також стала жертвою масового переполоху, щоправда лише перші кілька днів – це був наслідок дезінформації, каже пані Леся.

Пізніше, за словами письменниці, прислухавшись до думки компетентних людей, зорієнтувалась у ситуації, і повернулася до нормального ритму життя.



«Бачила по Києву людей, які обмотувались бинтом аж по самісінькі вуха (в аптеках моментально розмели маски і марлю), чесно, часом це виглядало досить кумедно а то й трагікомічно. Все це через непоінформованість населення або через те, що тієї інформації подають аж надто багато, і вона страшенно суперечлива»
, - зауважує Леся Воронина.

Надягати маску чи ні - особиста справа кожного, але пані Леся зазначає, що має бути елементарна людська порядність і відповідальність, адже, коли хворий не носить пов’язку, то він заражає інших людей.

«Врешті, розгублені були всі, включно із владними структурами, хоча про «свинячий» грип стало відомо ще на початку квітня. Однак, для нашого керівництва поява грипу в Україні стала цілковитою несподіванкою (так само, як і сніг взимку, і дощі, й повені навесні) . Грип, безумовно, існує, його ніхто не придумав», - підсумовує письменниця.

На думку Лесі Ворониної, для попередження епідемії мають бути дві речі: по-перше – наявність спеціальних тестів, за допомогою яких грип виявляють на ранній стадії – тоді його можна вилікувати, так, як це роблять в усіх європейських країнах, по-друге, в кожній аптеці за доступними цінами має продаватися Таміфлю.

Леся Воронина радить тверезо ставитися до неперевірених чуток, які тиражують деякі масмедіа, ганяючись за «гарячими» сенсаціями. Вважає, що кожному з нас варто «підключати розум», мати свій індивідуальний план порятунку, бо, як ми переконалися в останні тижні, розраховувати на «доброго дядю», котрий відповідає за безпеку громадян, поки що не можна

old_editor, 18.11.2009 14:54



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини