Чи отримають стипендію студенти у грудні, управління освіти й науки не готове сказати

За словами громадської ініціативи «Студентський захист», українські студенти на кінець року можуть не отримати стипендію.

На цю заяву МОН України на своєму сайті розмістило «Коментар щодо виплати стипендій студентам». У листі йдеться про те, що «Міністерство освіти і науки заявляє, що стипендії студентам виплачувалися і надалі виплачуватимуться вчасно.

У Міністерстві вважають, що заяви студентської організації про можливі проблеми із виплатою стипендій є нагнітанням істерії і перекручуванням інформації»
.

Як розповідає Ігор Гаврилюк, заступник начальника управління освіти й науки ОДА, про виплату стипендій стосовно вишів державної форми навчання може говорити лише Міністерство, цими питаннями на рівні області не вирішуються.

«Єдині проблеми, які є при виплаті стипендій - це врахування індексації, яка тепер зросла. Ще цього року у нас збільшилася кількість пільговиків. Відповідно, коштів, яких не вистачало на виплату стипендій, Міністерством за листопад були додані, ще очікуються надбавки за грудень», - розповів «Малакаві» Ігор Гаврилюк.

Про те, чи є заборгованість по стипендії в області, заступник начальника не береться відповідати: «Ми не збираємо такі дані, цим керує безпосередньо МОН».

old_editor, 18.11.2009 13:13



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини