На армію потрібно виділяти не менше 6 % ВВП країни - Дзвінчук

Країна, що не визначила свого стратегічного курсу розвитку, не може іти вперед. Так вважає завідувач кафедри державного управління Івано-Франківського національного технічного університету нафти й газу Дмитро Дзвінчук.



«В Україні влада не приймає одностайних рішень. Усі розрізнені,
- говорить Дмитро Дзвінчук, - За даними останнього дослідження центру Разумкова в нашій країні рівень довіри громадян до політиків складає всього 1.9 %. Це найнижчий рівень за усі 18 років. Тому суспільству потрібен консенсус та єднання заради однієї мети».

За словами пана Дзвінчука, в країні зношеність виробничих ресурсів становить 63 %.

«Щодо сільського господарства, то Україні тільки завдяки дешевій робочій силі може конкурувати на європейських та світових ринках. Зараз маючи великий потенціал, ми його не використовуємо», - зазначає Дмитро Дзвінчук.

Також він наголошує і на великому значенні правильної системи освіти у сучасному суспільстві.

«Ті проблеми, які на даний час накопичилися у галузі освіти потрібно вирішувати негайно, адже ми поступово входимо у європейську освітянську систему. Звичайно, зважаючи на те, що освіта узагалі дуже консервативна галузь, зробити це буде дуже складно», - розповідає пан Дмитро.

Дмитро Дзвінчук зазначає, що на даний час українські збройні сили не стала професійними і це погано.

«Армія руйнується. Потрібно негайне переозброєння. Для нормального функціонування будь-якої армії потрібно виділяти на її потреби не менше 6 % ВВП, - говорить пан Дзвінчук, - Я вважаю, що НАТО - це система безпеки Європи і саме через входження до НАТО Україна може увійти до ЄС. Але народ цього не розуміє».

old_editor, 17.11.2009 20:28



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини