Реєстр виборців, як живий організм. Дані постійно змінюються, тому сьогодні маємо стільки помилок - Мирослава Думич

До 17 грудня поточного року ДРВ (Державний реєстр виборців) виправляє усі некоректності у списках, а з 17 грудня подаватимуть первинні дані списків виборців.

Як розповідають у Івано-Франківському відділі ДРВ, найбільше помилок у списках зустрічається у даних про місце народження осіб. Таких заяв станом на вчора - 1027. Також помилки зустрічаються у прізвищах, де проблема у невірно написаній одній-двох букв типу «а» замінено на «е» та інші.

За словами Мирослави Думич, начальника відділу, навіть такі похибки, якщо їх вчасно не виправити, стануть причиною не допуску до участі виборців у виборах.

«Реєстр виборців, - каже Мирослава Думич, - це як живий організм. Дані постійно змінюються й дуже важко прослідкувати й зареєструвати усі зміни, тому сьогодні маємо стільки помилок».

ДРВ повідомляє, якщо вчасно зареєструватися, написавши заяву та подавши відповідну довідку з ЖЕО зможе й та людина, яка, будучи приписана в іншому місці, проживає тут, щоб мати можливість голосувати.

Також, у міський відділ ДРВ все частіше надходять скарги на поштарів, які недобросовісно виконують свою роботу й не приносять жителям міста конверти для перевірки даних у списку виборців.

old_editor, 14.11.2009 15:42



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини