Карантин у дитячих дошкільних установах України буде продовжено, – Міністерство охорони здоров’я

На сьогодні в Україні зафіксовано 174 смерті від грипу та його наслідків. Про це, як інформує власкор ЗІКу в Києві, під час прес-конференції повідомив перший заступник міністра охорони здоров’я України Василь Лазоришинець. За його словами, сумне лідерство і далі тримає захід України. У Львівській області померлих – 74, в Івано-Франківській – 25, у Тернопільській – 18, у Чернівецькій – 17.

За останню добу в Україні померло 19 осіб. Також він повідомив, що 13 областей і місто Київ і далі перебувають вище епідеміологічного порогу. За офіційною статисткою МОЗ, в країні зафіксовано 1 мільйон 311 тисяч 587 хворих на грип та ГРВІ, 52 тисячі 742 українця – в стаціонарі. У 67 випадках підтверджено каліфорнійський грип, померлих – 14.

Лазоришинець повідомив, що медики відзначають вже позитивні тенденції. Зокрема, 13,5 тис. громадян на сьогодні виписані зі стаціонару та амбулаторного лікування. У реанімаційних відділеннях перебуває на 115 осіб менше. На 5 осіб менше на штучній вентиляції легенів.

Та в той же час заступник міністра охорони здоров’я повідомив, що карантин у дитячих дошкільних установах України буде продовжено. «По всіх тих даних, які у нас є, епідеміологічний процес продовжується», – сказав він. Він пояснив, що рішення про продовження карантину приймає не Мінохорони здоров’я, а виключно головний санітарний лікар України.

Лазоришинець сказав, що Олександр Біловол вийде в найближчі дні до преси і повідомить про всі рішення, прийняті його відомством.

Також у МОЗ повідомили, що на сьогодні процедуру реєстрації проходить дві пандемічні вакцини. Російська вакцина може пройти процес реєстрації вже до початку грудня. Що стосується канадської вакцини, то її виробники ще не надали усіх необхідних матеріалів для реєстрації в Україні, тому коли її будуть використовувати в нашій державі, наразі невідомо, і тепер все залежить виключно від канадської сторони.

ЗІК
old_editor, 10.11.2009 19:36



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини