Критика Ющенком діючого Парламенту – його козир - політолог

Заяви Віктора Ющенка про значну криміналізацію Парламенту політологи вважають козирем у боротьбі за президентське крісло на майбутніх виборах.

«Для Ющенка критика існуючої політичної системи є великим козирем у виборчій кампанії, - говорить політолог Олександр Колядко, - Верховна Рада, де основну роль відіграють БЮТ та регіонали, на даний момент є деструктивним в очах суспільства. Постійні скандали та їх бездіяльність компрометують їхніх лідерів».

За словами політолога, Ющенко використовує яскраві емоційні оцінки для характеристики своїх опонентів.



«Самий статус «депутата» зараз набув різко негативного забарвлення і Ющенко своєю критикою має усі шанси заробити додаткові бали підтримки
, - розповідає політолог, - На даний час вибори народних депутатів України за закритими списками дійсно призвели до часткової криміналізації парламенту, адже виборців не цікавить, хто в тих списках - вони голосують за певну політичну силу та її лідера».

На думку політолога, зараз все ж не існує чіткої системи виборів за відкритими списками, і її навіть за бажанням неможливо застосувати на майбутніх парламентських виборах.

«Тема відкритих списків буде однією з основних тем у політичній діяльності Ющенка, адже він і раніше наголошував на недосконалості сучасного політичного устрою в Україні», - підсумував політолог Олександр Колядко.

old_editor, 10.11.2009 17:33



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини