Кількість хворих цього року в 3,5 рази перевищує рівень попередніх років – Микола Недоступ

Місто ввійшло в епідемію з теплом та гарячою водою. Головний санітарний лікар міста Микола Недоступ каже, що треба відати належне Теплокомуненерго за тепло, об’єм та якість води. Погано, говорить Микола Недоступ, що місто ввійшло в епідемію без щеплених людей, також те, що лікарні та медичні заклади не були готові до епідемії.

Всі організаційні заходи проводились, дотримувались вказівки МОЗ для попередження епідемії. Словом, кількість та темпи захворювання перевершило будь-які сподівання, такого об’єму хворих ніхто не чекав, говорить головний санітарний лікар міста. Кількість хворих, за словами Миколи Недоступна, від початку епідемії збільшувалась в геометричній прогресії. «На 43 тижні ми ввійшли в епідемію, кількість хворих становила 3208, на 44 тижні – 5755, на 45 – 12 843 хворих», - каже Микола Недоступ.

Якщо взяти статистику попередніх років, в жовтні 2007 року кількість хворих становила 5828, в жовтні 2008 – 5445, а в жовтні цього року – 18080 осіб, що в 3,5 рази перевищує кількість хворих порівняно з іншими роками, говорить санепідеміолог.

Микола Недоступ каже, що необхідні проти епідеміологічні міри прийнято: карантин у навчальних закладах, також систематичні перевірки закладів масових скупчень мешканців.

Наразі, міською санепідемстанцією перевірено 194 заклади, з них більшість лікувально-оздоровчі заклади. «Перевірено 28 лікувальних закладів, 8 – постійного перебування дітей, також ринки, аеропорт, вокзал та розважальні заклади», - говорить Микола Недоступ. Крім того, з 4 по 8 листопада виписано 27 протоколів адміністративного впливу, двом посадовцям приписи по припиненню експлуатації об’єктів.

Микола Недоступ задоволений роботою тролейбусного парку, всі працівники в масках, а тролейбуси миються та дезінфікуються.

Ведеться посилена роз’яснювальна робота, «Хто лише не виступав на телебаченні», - сказав головний санітарний лікар міста. «500 кілограм хлор активу давно роздала санепідемстанція», - каже Микола Недоступ.

old_editor, 10.11.2009 17:19



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини