До співпраці з європейськими театральними проектами нас заохотив наш головний художник Ростислав Котерлін — Братковський

Івано-Франківський театр ляльок ім. Марійки Підгірянки став учасником європейського проекту «Культура 2009-2011». Два роки тому театр надіслав свою заявку на співпрацю у польське місто Торунь – місто-центр ляльковиків.

«До співпраці з європейськими театральними проектами нас заохотив наш головний художник Ростислав Котерлін, який знайшов можливість взяти участь у театральних проектах Європи», – розповідає директор театру Роман Братковський.

Перша участь у проектах такого типу відбулася для театру на 16 Міжнародному фестивалі «Зустріч» у Польщі, де їх роботу «Егле — королева вужів» оцінили досить високо. Також тут вони були направлені на спеціальні курси, з метою навчити працівників театру куди націлювати свої сили, свою працездатність.

«Наша співпраця триває й досі. Тепер ми будемо учасниками ще двох торунських проектів: «Сім`я і родина в сучасній Європі» та «Європейська спільнота». Участь у першому проекті відбудеться у жовтні 2010 року в Торуні. Якщо ж наша вистава «Людвіг плюс Тутта» сподобається, то ми в рамках цього проекту відвідаємо Чехію, Словаччину та Литву», – зауважив Роман Братковський.

Згодом закордонні учасники проекту зможуть відвідати Івано-Франківськ, взявши участь у фестивалі «Обереги».



Як повідомляє директор театру, успіх у цих проектах забезпечить фінансування його координаторами постановки в Театрі ляльок авангардної вистави для дорослих, рівних якій на Прикарпатті ще не було.

old_editor, 09.11.2009 18:25



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини