На Прикарпатті вперше від грипу померла дитина. Реанімаційні заходи не дали ефекту

Станом на 8 листопада за допомогою до медичних працівників звернулося 2500 мешканців області. Загалом від початку епідемії на Прикарпатті зафіксовано 88703 захворівших.

Станом на 16.00 неділі в реанімаційних відділеннях лікувальних закладів області знаходяться 81 хворий. Серед них 70 осіб дорослого віку та 4 вагітні. На апаратах штучної вентиляції легень знаходяться 9 важкохворих прикарпатців.

За останню добу зафіксовано ще два летальні випадки, в тому числі на Прикарпатті зафіксовано першу смерть серед дітей. Хоча медики зараз здійснюють остаточну перевірку, що саме стало причиною смерті дитини – грип чи інші ускладнення.

«Справа в тому, що дитина належала до групи диспансерних хворих, вона була інвалідом. Практично весь час з самого народження хворіла. Сьогодні її машиною швидкої допомоги доставили в лікарню у вкрай важкому стані. Незважаючи на усі реанімаційні заходи протягом першої години настала смерть. Попередньо відомо, що в неї відмічався підйом температури тому тільки результати секції дадуть нам можливість говорити про те чи була там пневмонія чи ні», - зазначила заступник начальника управління охорони здоров’я ОДА Зоя Ціхонь.

Медики Прикарпаття вкотре наголошують, що поширення вірусу залежатиме як від погодніх умов, так і від ставлення самих людей до безпеки свого здоров’я. Зоя Ціхонь відзначила, що чимало прикарпатців через зниження темпів захворюваності почали ігнорувати засоби особистого захисту – з’являються у місцях масового скупчення людей без захисних масок, не вчасно звертаються за допомогою до лікарів, що є неприпустимим.

Хворі, що поступили в лікувальні заклади у перші дні епідемії продовжують йти на поправку і їх виписують додому.

old_editor, 09.11.2009 13:22



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини