У школах Західної України немає релігійної дискримінації. А уроки християнської етики не несуть релігійного забарвлення

У жовтні Президент України розпочав розмову на засіданні Всеукраїнської ради церков та релігійних організацій про впровадження у школах предмету «Християнська етика», як одного з найважливіших предметів для позитивного духовного розвитку школярів.

Як повідомляє начальник Івано-Франківського управління освіти й науки Михайло Верес, у школах міста, та й області також, цей предмет викладається більше десяти років.

«Ми й не припиняли викладання цього предмету. Єдине, у нас дійсно проблема з кадрами для викладання цього предмету. Усі вчителі «Християнської етики», якщо вони не спеціалісти-релігієзнавці, то обов`язково проходять спеціальну перепідготовку. Проте спостерігається брак таких кадрів», - каже начальник управління освіти.

Як зауважив Михайло Верес, у суспільства дещо викривлене уявлення про цей предмет. Зміст предмету не передбачає ангажування відносно будь-якої релігії, це взагалі не предмет про релігію, а швидше про мораль.

Немає в українській школі й такої релігійної боротьби як у Італії, яка протестує проти рішення Європейського суду заборонити вивішування розп`ять у школах. Як розповідають в Івано-Франківському управлінні освіти, у наших школах у більшості кабінетах на стінах немає ніякої релігійної символіки, а якщо і є, то у випадку, що вона не зменшує прав дітей з іншими релігійними поглядами.

old_editor, 09.11.2009 13:26



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини