Мєдвєдєв хоче бачити президентом України прагматично налаштовану до Росії людину. Це спосіб вплинути на виборчий процес

Не секрет, що останніми роками стосунки між Україною та Росією є дещо напруженими.

Як заявив в інтерв’ю німецькому виданню «Шпігель» Президент Росії Дмитро Мєдвєдєв, він сподівається, що після виборів в Україні до влади прийде президент, який буде проводити більш прагматично налаштовану політику щодо відносин з Росією. Також Мєдвєдєв вважає, що головним винуватцем таких напружених відносин з Росією, є діючий президент Віктор Ющенко, який «зайняв досить неконструктивну позицію стосовно нашої країни».

На думку політологів, такі заяви спрямовані на те, щоб хоч якось вплинути на передвиборчу кампанію.

«Російська влада нічого нового не говорить, - каже політолог Олег Білоус, - Вони тільки констатують теперішні рейтинги, що передрікають перемогу позитивно налаштованого до Росії кандидата».

Політолог наголошує, що відносини із сусідами повинні бути більш конструктивними.

«На даний час немає ніякої надії на встановлення нормальних відносин з Росією, - говорить політолог Євген Блінов, - Наступний наш президент повинен навести порядок у стосунках між нашими країнами та налагодити діалог, що буде вигідний обом країнам».

Слід відзначити, що серед зареєстрованих кандидатів у президенти, багато у своїх програмах серед пріоритетних напрямків, обіцяють покращити відносини із Росією.

old_editor, 09.11.2009 15:12



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини