Продати будівлю колишньої Калуської дитячої лікарні знову не судилося

29 жовтня мав відбутися аукціон з продажу нежитлової будівлі на вул. Б.Хмельницького, 72 в м. Калуші (колишньої дитячої лікарні), але знову на участь в торгах ніхто не заявився. Відповідно Калуській районній раді, яка прийняла рішення про продаж цього об’єкта загальною площею 1468,3 кв. м, вже вкотре не судилося реалізувати свої наміри.

«Вперше ми пробували продати з аукціону будівлю колишньої дитячої лікарні ще в 2006 році, – пригадував історію торгів, що організовувалися з метою реалізації цього об’єкта, голова Фонду майна спільної власності територіальних громад селища та сіл Калуського району Сергій Твардовський. – Тоді були потенційні покупці, але втрутилась в процес продажу будівлі колишньої дитячої лікарні міська влада, яка вирішила, що приміщення цього закладу охорони здоров’я є власністю Калуської міськради та звернулася з відповідною позовною заявою до Івано-Франківського господарського суду. Вона ж організувала судовий процес, щоб вирішити спір між районною і міською радами з приводу права власності на ще один об’єкт – будівлю колишнього пологового будинку на вул. Чорновола, 12. Справа щодо цього приміщення сьогодні перебуває у провадженні Вищого адміністративного суду, однак повідомлення про призначення дати її слухання ще з Києва ми не отримали. А ось спір з приводу права власності на будівлю колишньої дитячої лікарні районна і міська ради вирішили укладеною мировою угодою. Сторони підписали її тільки минулого року, в якій задекларували, що районна рада бере на себе зобов’язання організувати проведення аукціону з продажу будівлі колишньої дитячої лікарні та переказати 50 відсотків від суми грошей, яку заплатить покупець за придбаний об’єкт, на рахунок міської ради. Щоправда, нам не судилося швидко виготовити нове свідоцтво на право власності на цю будівлю та оформити всі необхідні документи, без наявності яких не можна оголошувати проведення аукціону з продажу нежитлового приміщення. Свідоцтво на право власності на будівлю колишньої дитячої лікарні було отримано тільки у травні 2009 року.

З того часу ми вже двічі намагалися провести аукціон з продажу цього об’єкта – 28 серпня та 29 жовтня, але жодного разу свої заяви на участь у ньому ніхто не подавав, хоча знайомитися з будівлею приїжджали можливі покупці і з багатьох міст Івано-Франківщини та Львівщини. У розмові зі мною переважно всі заявляли, що взяли б участь в аукціоні, але при умові, якщо початкова ціна продажу об’єкта становитиме хоча б 1,2-1,3 млн. грн., а не понад 1,7 млн. грн. В той же час зменшити її ми не можемо, бо всі розрахунки зроблені компетентними оціночними службами відповідно до існуючих методик.

Гадаю, що продати цей об’єкт ми ніяк не можемо і з другої вагомої причини – фінансової кризи в державі»
.

Як повідомив голова Калуської районної ради Василь Прокопів, районна влада зацікавлена якнайшвидше продати з аукціону будівлю колишньої районної лікарні, бо об’єкт, який не експлуатується, сам по собі, а також від погодних умов потрохи руйнується. Крім того, витрачаються бюджетні кошти на виплату заробітної плати сторожам, які охороняють це приміщення. Однак знайти покупців у цей несприятливий для фінансових оборудок час доволі складно.

За словами Василя Михайловича, він, коли нещодавно міський голова Ігор Насалик поцікавився, чи вже не продано будівлю колишньої дитячої лікарні, попросив мера Калуша і йому долучитися до пошуку потенційних покупців. Адже, як наголосив голова райради міському голові, район і місто в питання продажу нежитлової будівлі на вул. Б.Хмельницького, 72 повинні бути партнерами.

Василь Ткачук

old_editor, 03.11.2009 13:37



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини