Призеру міжнародної олімпіади Івану Лучку «подарували» земельну ділянку

Після тривалої дискусії, яка на сесії Калуської міськради розділила думки депутатів з приводу того, виділити чи не виділити земельну ділянку для індивідуального житлового будівництва без участі у аукціоні бронзовому призерові міжнародної олімпіади з фізики, що проходила у липні цього року в Мексиці, випускникові Калуської гімназії Івану Лучку, все-таки було прийнято рішення задовольнити прохання цього обдарованого калушанина.

На відміну від настоятеля Собору всіх святих землі української Григорія Мороза та срібного призера ХХ олімпійських у Мюнхені Євгена Аржанова, які є почесними громадянами Калуша і теж звернулися із заявою про виділення земельної ділянки, випускник гімназії Іван Лучко не мав такого звання. Тож частина депутатів виступала проти того, щоб цьому хлопцеві надавати таку пільгу. Однак міський голова Ігор Насалик та ще ряд депутатів, зокрема освітяни, наголошували на тому, що таких обдарованих дітей треба підтримувати, навіть у такий спосіб.

«Потрібно показати, що міська влада цінує заслуги таких людей, адже вони вартують не те, що земельної ділянки (0,8 га), а подарованого будинку, – зауважив депутат Олег Кушлик. – Свого часу ми вже втратили відомого гімнаста Віталія Наконечного, який нині виступає за різних змаганнях не за Калуш, а за Запоріжжя. Можемо зганьбитися й перед Іваном».

Після прийняття рішення, яке було на користь всіх трьох калушан, депутатам за розуміння та підтримку подякував директор гімназії Дмитро Бахматюк. Він зазначив, що Іван Лучко вартує такого подарунка, бо він – патріот свого міста, своєї держави. Хлопця запрошували на навчання навіть у Інститут фізики в Москві, але він залишився в Україні.

На розгляд сесії було винесено й питання про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Калуша» вчителю фізики Калуської гімназії Олександру Безушку, який займався з Іваном Лучком, але депутати відклали це питання на наступну сесію для детальнішого ознайомлення з усіма матеріалами.

Віра Любинець

old_editor, 02.11.2009 13:56



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини