Франківська міська влада вдається до шантажу — Володимир Чорноус

Нововведення франкіського «Теплокомуненерго» є не зовсім законними, кажуть юристи. Мова йде про заборону видачі закордонних паспортів, відмова у проходженні техогляду авто для людей, які боргують за комунпослуги.

«Закон «Про порядок виїзду за кордон для громадян» діє ще з 1994 року. Він передбачає заборону виїзду за межі держави для людей, які мають певні фінансові забов’язання перед фізичними чи юридичними особами. Просто це питання ніколи не було таким актуальним, - каже юрист Володимир Чорноус, - Але те, що людина оформляє закордонний паспорт ще не означає, що вона уже виїжджає. Це тільки намір. Оформлення паспорта займає немало часу, зазвичай від 1 до 3 місяців. За цей час людина може погасити свою заборгованість».

Що до заборони проходження техогляду авто людям, які мають борги за комунальні послуги, то за словами Володимира Чорноуса, це взагалі нонсенс.

«Техогляд є обов’язковою процедурою і відмовляти у цьому нелогічно. На мою думку, це все самодіяльність міської влади, яка не знає уже чим наповнити бюджет Івано-Франківська, - говорить Володимир Чорноус, - Інакше як шантажем це не назвеш».

old_editor, 27.10.2009 19:10



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини