Через перевищення порогу захворюваності на грип шкільні канікули можуть бути продовженими – Микола Недоступ

Рівень захворюваності на грип в Івано-Франківську вже перейшов допустимий поріг.

Про це повідомив сьогодні на оперативній нараді у міського голови головний санітарний лікар міста Микола Недоступ.

За його словами дуже доречними у цей період є канікули у школі, а за результатами рівня захворюваності цього тижня буде вирішено чи є потреба продовжувати канікули.

Наразі в місті введено п’ятирічний план по боротьбі з грипом, говорить Микола Недоступ, але вакцини немає, бо всі кажуть, що немає грошей.

А в міській центральній лікарні ситуація із гострими респіраторними інфекціями ускладнилась із 15 жовтня, повідомляє заступник головного лікаря міської клінічної лікарні Олександр Мудрий.

«З першого жовтня 60 % випадків захворювання серед дітей до 14 років. До 21 жовтня 3207 викликів лікаря», — говорить Олександр Мудрий.

Щоправда, Олександр Мудрий каже, що більшість випадків захворювання не на грип, а власне на гострі респіраторні інфекції. 20 відсотків усіх викликів швидкої допомоги на предмет високої температури та ознак простуди.

Олександр Мудрий радить не звертатись до традиційних медикаментозних засобів лікування, мовляв, наша кров і так достатньо забруднена, не треба отруювати її ще більше різного роду антибіотиками. «Найкраще природними методами, фізіологічно корисними. Вранці невелика кількість часнику не зашкодить нікому», - говорить Олександр Мудрий.



old_editor, 27.10.2009 14:46



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини