Чоловіки звертаються до психіатрів через алкоголізм, імпотенцію та дружину-заробітчанку – Мирон Мулик

Жінки значно швидше звертаються до спеціалістів-психотерапевтів ніж чоловіки, говорить головний лікар обласної психоневрологічної лікарні №3 Мирон Мулик.

Основна із найвагоміших причин, за словами Мирона Мулика, алкоголізм. Але візиту до лікаря передує ще кілька невдалих спроб подолати проблему самотужки.

«Чоловік шукає розради у інших жінок, думає, що в його сім’ї не комфортно, ніде чекати підтримки. Врешті доходить до краю, лише поглиблює проблему, яка стосується всієї родини», — говорить Мирон Мулик.

Також однією із переважаючих проблем чоловіків є імпотенція. Про це рідко говорять вголос, ще менше звертаються за допомогою, шукаючи різноманітні причини проблеми.

«Як наслідок, чоловік втрачає почуття міри, божеволіє, коли не може, а жінка – коли не має. Звідси і різні психологічні патології в обох», — каже Мирон Мулик.

Ще одним небезпечним фактором для психіки чоловіків є виїзд їх дружин за кордон. За словами Галини Денисенко, зав. відділення межових станів центру «Довіра», чоловік починає бути незадоволений собою, не відчуває власної цінності, через те, що слабка стать заробляє гроші, а він не реалізував свої можливості. Через це впадає в депресію та алкоголізм.

«Для заміжньої жінки потрібно постійно відчувати себе потрібною, значущою. Це буде для неї постійним поштовхом для самовдосконалення», - говорить Галина Денисенко.

Однак всі проблеми з дитинства, з подальшим розвитком вони або зникають, або конкретизуються ще більше. В сімейному житті всі проблеми будуть проявлятись. Галина Денисенко каже, що маючи дитину, всі власні комплекси за пам’ять, як до неї ставилась її мама, перейдуть на дитину. «Необхідно вміти проводити невеликі сімейні психотерапії, де в спокійній обстановці обговорити наболіле, образи чи зауваження, пробачати і намагатись зрозуміти один одного. Пам’ятати, що всіх емоцій має бути в міру», — говорить Галина Денисенко.

old_editor, 13.10.2009 17:36



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини