Мешканці активно перевіряють свої персональні дані у реєстрі виборців, особливо пенсіонери та молодь – Мирослава Думич

З 18 вересня по 12 жовтня у Івано-Франківський відділ державного реєстру виборців звернулось понад 1200 людей з метою перевірки, чи внесення змін до своїх даних у реєстрі.

За словами начальника Івано-Франківського відділу державного реєстру виборців Мирослави Думич, мешканці дуже активно відреагували на початок реєстрації виборці. В день працівники відділу приймали понад 100 чоловік.

«Найбільше зверталось мешканців похилого віку, старенькі перелякались, що вже настав час виборів. Приємно здивувало, що молодь не залишились осторонь: одразу звернулись до реєстру перевірити дані, чи внести зміни в адреси чи прізвища», - говорить Мирослава Думи.

Проблем із реєстром чимало, говорить Мирослава Думи, вже 44 випадки, коли імена по-батькові не сприймала програма.

«Дуже багато випадків двійників. В основному це студенти, які не виписались із свого села, і приписались до гуртожитку», — говорить начальник Івано-Франківського відділу державного реєстру виборців.

Для таких випадків є спеціальна програма «Двійників», каже Мирослава Думич, куди вводиться відповідне підтвердження чи дійсно той чи інший студент приписаний в нас.

Також велике значення має правильне написання назв вулиць. Мирослава Думич каже, що варто навіть місцями переставити назву вулиці і програма її не читатиме.

«Вихід з ситуації також є: вже розробляється спеціальний довідник вулиць з правильними назвами, щоб потім не довелось вносити зміни вручну», - говорить пані Мирослава.

Вся особиста інформація про виборців конфіденційна, запевняє Мирослава Думич, кожен працівник підписує спеціальне попередження про нерозголошення інформації, також до програми створено подвійні паролі – словесні та чисельні, які міняються кожних 45 днів.

«Коли приходить людина, аби перевірити правильність персональних даних ми не маємо права говорити зайвого, лише вимагаємо підтвердження від людини – так або ні. Замість когось перевірити дані можна, але якщо виникають проблеми з даними, то та людина повинна прийти особисто із паспортом», - повідомляє Мирослава Думич, і додає, що всім мешканцям необхідно перевірити правильність своєї особистої інформації.

old_editor, 13.10.2009 16:18



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини