Основне завдання для головних кандидатів – не виграти, а не програти – Ігор Жданов

У двох головних претендентів на президентський пост – Юлії Тимошенко та Віктора Януковича рівні шанси на перемогу, говорить Президент аналітичного центру «Відкрита політика» Ігор Жданов. При цьому, головним суперником лідера БЮТ є не є лідер опозиції, а ситуація в економіці.

«Для Юлії Тимошенко важливо не допустити катастрофічних провалів в економіці. Якщо вдасться втримати ситуацію на цьому рівні, вчасно виплачувати бюджетникам зарплату, пенсіонерам – пенсії, не допускати інших катастрофічних речей, думаю, її шанси на перемогу будуть рости», — говорить Ігор Жданов.

У Віктора Януковича прекрасний стартовий майданчик для критики, єдина проблема, що Віктор Федорович недуже вміє працювати в умовах опозиції. До кінця не відпрацьовані стратегії опозиції, каже соціолог.

Головне сьогодні для кандидатів, і Тимошенко, і Януковича, не перемогти, а не програти. Ігор Жданов нагадує, що дуже висока була в 2004 ціна перемоги, бо всі сформували свої уявлення на Заході, в Центрі, на Сході та Півдні були протилежні уявлення, на Заході думали, якщо переможе Янукович – буде катастрофа, так думали громадяни на Півдні і Сході про перемогу Ющенка.



«Життя виявилось дещо складнішим. В 2009 році перемога того чи іншого кандидата від протилежного партії не буде сприйматись настільки катастрофічно»
, — говорить Ігор Жданов.

Для кандидатів - це персональна ціна поразки. Ігор Жданов каже, що якщо Віктор Янукович не переможе, то його політичні перспективи вельми сумні. Насамперед у ПР. Після того як він не став президентом в 2004 році, можливо, і не стане в 2010, неминучі зміни в самій партії, і будуть ставити питання стосовно нового лідера.



«Для Тимошенко поразка матиме серйозні негативні наслідки, буде питання чи зможе вона втримати фракцію, і відповідно політичну силу навколо себе. Буде непростий період після поразки»
, - підсумовує Президент аналітичного центру.

old_editor, 13.10.2009 15:53



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини