ВР працюватиме неефективно та нестабільно до президентських виборів – Президент аналітичного центру «Відкрита політика»

Нещодавно, Верховна Рада знову продовжила свою роботу, але це лише а рахунок позиції Володимира Литвина, оскільки для нього критично важливо, щоб парламент працював, інакше в нього справи будуть зовсім погані, вважає Президент аналітичного центру «Відкрита політика» Ігор Жданов.

«Володимиру Литвину вдалось домовитись з регіоналами, що в якості такого компромісного варіанту, був розглянутий проект закону щодо підвищення мінімальних соціальних стандартів. Він був проголосований в першому читанні, однак якщо говорити про позицію експертної спільноти, вона фактично вважає, що законопроект негативно буде впливати на бюджетну систему України», - говорить Ігор Жданов.

Грошей в країні зараз немає, і навіть отаке мінімальне підвищення навряд чи можливе, переконаний Ігор Жданов.

Щодо прогнозів на майбутнє відносно роботи ВР, Ігор Жданов каже, що вона працюватиме стабільно, але скоріше за все ПР буде тягнути час для того, щоб проголосувати свій закон, при першій ліпшій можливості знов заблокують трибуну під тим чи іншим приводом.

«Тобто ВР буде систематично збиратись, вирішувати якісь важливі з їх, або держави, точки зору питання, але стабільної і ефективної роботи до президентських виборів ми не побачимо», - прогнозує Ігор Жданов.

Після виборів, наступний президент намагатиметься створити пропрезидентську більшість в парламенті, переконаний соціолог. В нього для цього є два способи: або силового тиску і фінансового заохочення, або шляхом переговорів.

«Для мене абсолютно не прийнятно фінансове заохочення чи фінансовий тиску з метою створення парламентської більшості. Прийнятним є варіант переговорів. В іншому разі наступний президент зробить все можливе аби розпустити парламент, що закінчиться достроковими парламентськими виборами», - вважає Ігор Жданов.

old_editor, 13.10.2009 15:32



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини