Віктору Ющенку треб було лише забезпечити демократичні вибори, але участі в них не брати – Ігор Жданов

Головна стратегія Віктора Ющенка – тотальна критика уряду, вважає Президент аналітичного центру «Відкрита Україна» Ігор Жданов, практично, він змикається з опозицією та її лідером, тобто, фактично, Віктор Ющенко підігруватиме Віктора Януковича.



«В результаті у Президента буде непроста дилема: кого підтримати в другому турі», — говорить Ігор Жданов.

На думку Президента аналітичного центру, Юлію Тимошенко Віктор Ющенко підтримувати не буде точно, а от яку позицію він займе до Януковича – в Президента є два варіанти: або зайняти позицію дружнього нейтралітету, або відкрито підтримувати Януковича, щоб не перемогла Тимошенко.

«Не виключено, що Віктор Ющенко займе ту позицію, яка для мене, і можливо, для більшості тих, хто його підтримував в 2004 році буде дійсно серйозним моральним ударом, його відкриті виступи на підтримку Януковича», — говорить Ігор Жданов.

Рейтинг Ющенка без тенденцій зростання чи спадання – 2,8 %, повідомляє Ігор Жданов.

«Рейтинг приблизно три відсотки, не бачимо особливих коливань, думаю, якщо говорити про дійсно президента, враховуючи помаранчеву революцію, можливо, йому потрібно було просто забезпечити проведення дійсно демократичних виборів, але самому не балатуватись. В будь-якому випадку його поразка, самі розуміємо, яку реакцію викличе в Росії, по-друге, для тих, хто розчарувався в ньому, зараз його не підтримає, також буде болісним ударом», - підсумовує Ігор Жданов.

old_editor, 12.10.2009 20:29



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини