Івано-Франківські уболівальники не побачить домашні матчі «Говерли». Це сланована акція проти клубу - Пелех

В Києві, на презентації нового сезону об’єднаного чемпіонату серед баскетбольних клубів України «Суперліга» президентами 13 клубів було прийнято рішення про недопущення проведення домашніх матчів баскетбольного клубу «Говерла» на своєму майданчику.

Про це повідомив генеральний директор команди «Говерла» Олег Пелех на позачерговій прес-конференції.

«Найвищий орган Суперліги, а це асоціація, в яку входять президенти усіх клубів, прийняв таке рішення – зал коледжу фізвиховання не готовий до проведення змагань, і всі домашні ігри БК будуть проводитись на виїзді. Про це нам повідомили за два дні до старту чемпіонату при чому рівно тиждень назад комісія, яка приїжджала до Івано-Франківська, і в яку входив президент ліги зал прийняла, відмітивши тільки, що паркет є трішки жорстким. До того ж, нам також заборонено вести трансляції домашніх матчів навіть регіональними телеканалами до усунення негараздів, — розповідає Олег Пелех, — Рішення це, незважаючи на позитивну оцінку комісії, в якому немає заборони щодо проведення змагань, прийняли не тільки президенти тих 7 клубів, що в минулому році грали в УБЛ, а й ті, що жодного разу не були у Івано-Франківську. Дуже дивно, правда? Ми із жалем повідомляємо наших уболівальників, що цього року дома ми грати не будемо».

За словами гендиректора клубу, згідно статуту ліги, БК «Говерла» має право в разі форс-мажорних обставин, які унеможливлюють проведення матчу на своєму полі, вибрати на свій розсуд будь-який інший майданчик на території України який пройшов ліцензування Суперліги.

«Ми не хочемо давати нашим суперникам фору у вигляді матчу на своєму полі. Тому ми маємо попередню домовленість із клубом Суперліги «Пульсар» із міста Рівне про проведення свого домашнього матчу проти «Кривбасбаскету» у Рівному в цю суботу. Оскільки першу гру рівненська команда пропускає, то є шанс зіграти там. Але усе одно для цього потрібна згода президентів клубів. Подивимось – або ми зіграємо у Рівному або все ж прийдеться їхати до Кривого Рогу», — сказав Олег Пелех.

Також пан Олег сказав, що це все спланована акція проти франківського клубу, суті якої ніхто не розуміє

old_editor, 01.10.2009 15:02



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини