У КУН великі амбіції та власна зацікавленість у музеї визвольних змагань – Роман Куцик

Причина конфлікту із КУН та діючим в. о. директора музею визвольних змагань Руслана Коцаби, що останній не являється членом КУН чим перешкоджає реалізації планів націоналістичної організації щодо приміщення музею. Причина банальна – гроші.

За словами заступника керівника Всеукраїнської організації «Меморіал» Романа Куцика, КУН хочуть розірвати стосунки із обласною владою, і таким чином приміщення музею віддати якомусь бізнесмену, якому будинок впав в око. «Без фінансових махінацій не обійшлось», — говорить Роман Куцик.

«При зародженні конфлікту виявилось, що влада КУН теж не догодила, бо оунівця не хочуть приймати на посаду директора. При створенні музею, коли проводились розкопки, не було ще КУН як такого, не було Богдана Боровича, вони не брали участі в розкопках . Якщо вони так хочуть працювати – в музеї роботи дуже багато. Яка різниця хто директор?», — говорить заступник голови обласної організації НУ Роман Шевчук.

Якщо після двох місяців випробувального терміну Руслана Коцаби «Меморіал» буде проти, він на посаді не залишиться, подадуть другу, а якщо й треба і 3 кандидатуру. Головне, щоб зібрались двоє співзасновників товариства і вирішили остаточно, говорить Роман Куцик.

old_editor, 30.09.2009 21:10



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини