Арсеній Яценюк замолодий для того, щоб стати президентом. Але саме з ним хоче об'єднуватися НУ і «Свобода»

ВО «Свобода» та Наша Україна не бачать іншого варіанту завершення виборів, як об’єднання всіх демократичних сил.

«До кінця першого туру буде один кандидат від демократичних сил, — говорить заступник голови обласної організації НУ Роман Шевчук, — Якщо цього не буде Україна зробить великий відкат назад. Втрата всіх демократичних здобутків отриманих на майдані. Тимошенко каже, що люди хочуть диктатури, свобода слова - найважливіше. Якщо завтра закриють рота всім ЗМІ та депутатам, то це буде серйозний крок назад у розвитку держави».

За словами Романа Шевчука, сьогодні кожен хоче шматок України, і якщо демократичні сили не будуть єдині — вони програють або Тимошенко, або Януковичу.

ВО «Свобода» та НУ до переговорів готові, представники обох партій кажуть, що в них схожа ідеологія, залишилось обговорити нюанси. Надалі хочуть співпрацювати з Арсенієм Яценюком, і таким чином забезпечити перемогу демократів.

Руслан Марцинків, керівник міського осередку «Свободи» каже, що в їх партії інші тактики і бачення одних і тих проблем в ідеологіях демократичних партій, але вони вестимуть переговорить із ліберальними силами.

«Юлія Тимошенко та Віктор Янукович наші ідеологічні вороги. З ними ми ніколи не будемо вести переговорів. З Арсенієм Яценюком не можемо погодитись із тим, що питання визнання героїв ОУН-УПА не на часі. Є певні розбіжності і з Віктором Ющенком. Треба шукати компромісу у протиріччях», — сказав Руслан Марцинків.

Згідно соціологічних досліджень, Арсеній Яценюк має рейтинг 10 процентів, всі інші демократичні сили разом теж до 10 %, Роман Шевчук каже, що якщо вони об’єднаються, то з 20 процентами переб’ють результати Юлії Тимошенко та Віктора Януковича. При цьому Роман Шевчук додав, що Арсеній Яценюк дещо замолодий для президента.

За словами Руслан Марцинківа, вони віддадуть свої голоси тому, хто пройде до другого туру.

old_editor, 30.09.2009 15:55



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини