Юрій Гримчак: Балога «завинив» і мітить у прем’єри до Януковича

«Намір колишнього глави Секретаріату президента Віктора Балоги і підконтрольної йому політичної партії «Єдиний центр» підтримати на президентських виборах, принаймні у другому їх турі, кандидатуру Віктора Януковича не став несподіванкою», — заявив парламентський представник «Народної самооборони» Юрій Гримчак.

Депутат пояснив свою точку зору: «Аванси, котрі пан Балога свого часу отримав від ПР – за «створення широкої коаліції», за підтримку, за «відставку» Юлії Тимошенко з посади прем’єра означають, що він «напозичався» і його запитали «коли ти почнеш, хлопче, віддавати борги?».

«Це переорієнтувало ЄЦ, який раніше підтримував Ющенка, на підтримку Партії регіонів», — пояснив Юрій Гримчак і додав, що «до того ж це чи не єдиний, хоча й дуже примарний, шанс для Віктора Балоги обійняти давно омріяну ним посаду прем‘єр-міністра України».

Юрій Гримчак нагадав, що наприкінці 2007 року колишній глава СП уже намагався нав‘язати президентові свою кандидатуру на посаду прем‘єра всупереч волі коаліції, а після своєї відставки з високої посади на Банковій навіть хотів прокласти стежку у команду свого давнього політичного опонента Юлії Тимошенко. Коли і це не вдалося, знаний політичний аферист Віктор Балога знайшов для себе близького за духом партнера в особі Віктора Януковича.

«Тішить у цій ситуації одне — усі політичні команди, в яких з‘являвся Віктор Балога, швидко і скандально розвалювалися. Слід очікувати, що разом з політичною силою Балоги на Партію регіонів та її лідера звалиться цілковитий політичний «ЄЦ», — вважає Юрій Гримчак.

«Цікаво тільки, як поставляться до такого політичного кульбіту «українські патріоти» з «Єдиного центру», які з демократичної коаліції виходили начебто через «антиукраїнські» кулуарні домовленості між БЮТ та Партією регіонів? Чи для колишніх соратників Віктора Ющенка бути на підтанцьовках у Януковича – це «досягнення порозуміння» і «національної єдності», а для інших компромісні голосування у парламенті разом з ПР – це прояви «руки Москви»?», — резюмував представник «Народної самооборони».

old_editor, 29.09.2009 20:55



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини