Івано-франківці найбільше скаржаться на побутову техніку та фірми, що встановлюють вікна — управління із захисту прав споживачів

Івано-франківське обласне управління у справах захисту прав споживачів повідомляє, що спостерігаючи тенденцію розвитку скарг на товари впродовж останніх років, помітний значний спад. За 2009 рік таких скарг на 30 % менше, як це було у 2008 році. Як зауважила головний спеціаліст-юрист управління Валентина Ільків, такий спад пояснюється зменшенням попиту на товар, а не його покращенням.

Станом на кінець вересня поточного року зареєстровано вже 50 скарг, частина з яких уже розглянута й вирішена на користь споживачів. Більшість скарг адресуються до реалізаторів побутової техніки та фірм, що встановлюють вікна. Скарги стосуються загалом невиконанням умов договору зі сторони реалізатора.

«Ми вважаємо неправильним те, — повідомила «Малакаві» Валентина Ільків, — Що про планові перевірки, які ми проводимо щомісяця, згідно нещодавно виданого указу, необхідно повідомляти об'єкт, що буде перевірятися, за 10 днів до початку перевірки, адже магазин за цей час може підготуватися. Єдиний спосіб покращення якості продукції, що надходить до магазину - це скарги громадян, згідно яких за дозволом Києва ми можемо провести позапланові перевірки».

old_editor, 29.09.2009 16:22



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини