Капелюшок для собаки, або Як виховати чотирилапого переможця змагань

Вчора в Івано-Франківську відбулась 37 виставка собак. У ній взяли участь більше сотні найрізноманітніших собак. Вперше на міжрегіональній виставці були гості із Німеччини теж із своїми собаками, говорить голова Івано-Франківського клубу собаківництва Віктор Щетінін.

Цьогорічна виставка такий собі конкурс краси, говорить Віктор Щетінін, адже переможець отримає нагороду за найкращий екстер’єр своєї породи.

«Характеристика суддів дуже важлива, — вважає досвідчений собаковод Ольга, — Експерти дають свою оцінку психологічним та екстер’єрним ознакам собаки. Це дуже важливий фактор при розмноженні породи. Вказуючи на всі плюси та мінуси тієї чи іншої собаки, людина, яка хоче мати чотириногого друга зможе обрати його, виходячи із своїх можливостей та потреб. Найчастіше відвідувачі виставок купують собак переможців».

У Ольги її Мерлін, більш відомий як Мачо, породи бернський пастух, справжня зірка виставки. Чемпіон Росії, Бресту та України. Аби отримати чемпіонство на українських виставках необхідно отримати шість відзнак від суддів, говорить пані Ольга, отримавши одну - собака набуває статусу кандидата у чемпіони.

Доглядати за такою собакою вдома, тим більше у квартирі, нелегко. «Чим більша собака, тим більше вона вимагає часу, уваги та відповідальності. Якщо собака повноправний член сім’ї, то їй потрібно давати те, що і іншим членам сімейства. Догляд, відповідне харчування, дресирування та спільне дозвілля — це обов’язкові умови утримання собаки. Якщо вона все це отримає, то обов'язково віддячить, навіть перемогами на різного роду змаганнях», — говорить Ольга.

Пані Світлана, власниця йоркширського тер’єра, щоправда імен у собачки багато, але кожне їй відповідає, говорить Світлана. «Ася, Сільва, Жоміна має дуже своєрідний характер, дресировці піддається, але для мене вона насамперед незалежна особистість і найкраща подруга», - каже Світлана. Доглядати за таким малим створінням не простий - ніжна шерсть потребує неабиякого догляду, саме тому їх часто одягають у дуже симпатичні собачі костюмчики, комбінезони і навіть капелюшки, аби ті не замерзали. Собаки при цьому відчувають себе дуже комфортно, вони ніби і створені, щоб ними милувались, одягали їх і пестили, каже пані Світлана.



old_editor, 28.09.2009 18:19



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини