Етноігри: саме в таких змаганнях можна підготувати майбутніх чемпіонів — Вірастюк

Цьогорічні «Етноігри» пройшли на дуже високому рівні. В цьому впевнений головний спортсмен Прикарпаття, начальник івано-франківського обласного управління спорту Роман Вірастюк.

«Не зважаючи на те, що готувалися ми тільки тиждень, я високо оцінюю рівень організації «Етноігор». Шкода, звичайно, що своїх команд не представили інші регіони України, адже саме в таких змаганнях можна підготувати майбутніх чемпіонів. Нагадаю, що на першому «Родославі» брав участь в «Етноіграх» ще нікому невідомий станіславськи хлопчина Василь Вірастюк, майбутній шестиразовий чемпіон світу», — розповідає Роман Вірастюк.

За його словами, сучасний стан спорту в області з одного боку радує - виховуються майбутні учасники Олімпійських Ігор в Лондоні такі як Яна Дем’янчук та Дарія Згоба, які дуже успішно виступили на останніх чемпіонатах світу та Європи, а з другого - катастрофічно не вистачає стадіонів, майданчиків, де б молодь могла тренуватися.

«У нас є багато хороших тренерів, які виховують спортсменів, що можуть гідно представити Івано-Франківщину у світі. Я дуже хочу, аби наша молодь мала бажання займатися спортом, а всі, кому це під силу, їм допомагали», — сказав Роман Вірастюк.

old_editor, 28.09.2009 17:57



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини