В Івано-Франківську стартував міжнародний фестиваль «Родослав»

ІІІ Міжнародний фольклорний фестиваль «Родослав» розпочався пішою ходою від площі Франка до Вічевого майдану. У поході взяли участь усі 20 колективів, разом із закордонними, які приїхали на фестиваль.

Більшість запрошених гостей вперше відвідали Івано-Франківськ. Це і Миколаївська, і Київська, Луганська, Одеська області. Вперше в Україні і польський колектив «SIERAKOWICE».

На ряду з великою кількістю національних українських костюмів можна було побачити молдавський, польський, гуцульський. Делегація з кожного міста приїхала зі своїми спеціальними фольклорними номерами, багато з яких були прем`єрні не лише для Івано-Франківщини, а й для самих виконавців.

Ще до початку фестивалю на Вічевому майдані колективи проводили показові виступи для усіх бажаючих, граючи на різних інструментах й виконуючи найменш відомі народні пісні.

«Ми вперше в Івано-Франківську. У вас дуже красиве місто, чисте, й люди тут привітні. А ми спробуємо подарувати вам сьогодні настрій вдячної столиці, за те, що у нас з`явилася можливість побувати на Західній Україні», – поділилися враженнями учасники київського ансамблю «Чарівниця».

Одними з найпривітніших були миколаївські гості, які зустрічали співбесідників віршованими рядками про свій край.

«Ми привезли своє пісенне мистецтво на вашу Франківську землю, – розповідає керівник Миколаївського ансамблю «Берегиня». – Дуже задоволені вашою гостинністю, організацією фестивалю. Це наш перший такий виїзд, і здається, що тут уся Україна».

Спеціальне запрошення в гості «Малакава» отримала від польських гостей – Кашубського ансамблю пісні та танцю «SIERAKOWICE», які зізналися, що на фестивалі такого масштабу вперше.

old_editor, 27.09.2009 00:09



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини