Новий театральний сезон відвідають не менше глядачів ніж минулий, адже сьогодні театр – це модно – Ростислав Держипільський

На початку жовтня в Івано-Франківську стартує новий 71 театральний сезон. Репертуар, обіцяє керівництво театру, буде не менш феєричним та цікавим ніж у минулому 70 сезоні.

Аби не спочивати на лаврах та тримати високу планку, глядачів чекають безліч несподіванок та приємних вражень від запропонованих вистав.

«Для театру стояти на місці означало б деградувати, — говорить директор музично-драматичного театру імені Івана Франка Ростислав Держипільський, — Хочемо тішити своїх глядачів новими несподіванками, шукати нових шляхів та форм для ще тіснішого спілкування між акторами та аудиторією».

Щодо програми сезону, то театр вирішив не відступати від своїх планів запропонувати глядачам не менше восьми прем’єрних показів. За словами директора театру, стартуватиме сезон із дуже позитивної трагікомедії «Дуже проста історія», «щоб зарядити весь сезон та мешканців міста лише позитивними емоціями та враженнями», — говорить Ростислав Держипільський.

Особливе місце на тлі пропонованих вистав займає драма на дві дії «Далі тиша». П’єса є бенефісом найстарших акторів театру Володимира Родя та Терези Перети, зазначає Ростислав Держипільський. «Фактично вистава обрана спеціально для них, люди у їх віці залишаються у такій прекрасній формі, як фізичній, так і душевній, про це не стидно сказати. Щоб поставити таку п’єсу потрібні дійсно великі актори, і ми з впевненістю можемо сказати, що вони наші корифеї театру», — говорить Ростислав Держипільській.

Після нового року темпи роботи театру не зменшаться, навіть приємно здивують поціновувачів класики. «Наталка –Полтавка» хоч і не новинка, однак цього разу гратиме соліст київської оперети. Така домовленість є, говорить Ростислав Держипільський, вчити свої партії актор буде вдома, однак фінішні підготовки вже будуть у нас в театрі.

Славнозвісна вистава «Ромео і Джульєтта» не залишаться поза увагою. «Можна довго говорити чи потрібно ставити п’єсу чи ні, але її давно не було. Вічна історія кохання має право на існування в театрі, є молодий колектив, який може це зробити», — говорить Ростислав Держипільський.

Глядачів театр очікує не менше, а то й більше ніж минулого сезону. «Сьогодні сміливо можна сказати, нехай і банально, що в театр ходити модно. Все більше молоді в рядах театру», — каже директор театру.

old_editor, 25.09.2009 20:49



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини