Прикарпаття — один із основних туристичних регіонів країни

Напередодні всесвітнього Дня туризму та Дня туризму в Україні в приміщені ОДА пройшли святкові урочистості з цієї нагоди.

Івано-Франківська область є одним із основних туристичних регіонів країни. Вдале географічне розташування, велика історико-культурна спадщина та чудова карпатська природа є запорукою розвитку цієї галузі і надалі. На Прикарпатті налічується близько 116 туристичних агентств, 160 туристично-рекреаційних центрів, 650 садиб сільського туризму. У 2007 році Прикарпаття відвідало за офіційними даними близько 1 мільйона 200 тисяч туристів і з кожним роком ця тенденція росте. За минулі пів року Івано-Франківська область займає перше місце із соціально-економічного розвитку в Україні, в першу чергу завдяки розвитку туристичної галузі.

Грамотами та цінними подарунками були нагороджені найкращі працівники сфери туризму в області, переможці та призери конкурсу на найкращу екскурсію по Івано-Франківську та люди, що внесли значний вклад у розвиток цієї нелегкої, але дуже перспективної галузі, було вручено категоріальні знаки сільських зелених садиб п’ятьом садибам Косівщини.



«Обласна рада приділяє особливу увагу туризму. Потрібно постійно підвищувати якість послуг, покращувати інфраструктуру, адже ми є унікальними не тільки з точки зору природи, а й з історично-патріотичної. Ми з нетерпінням очікуємо на Євро-2012. Ще раз скажу, що туристична галузь є для області пріоритетом», — сказав заступник голови обласної ради Зіновій Береговський.

old_editor, 25.09.2009 18:37



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини