Підтримати Указ Президента і взяти участь у обговоренні проекту Конституції – шлях до громадського суспільства — Ковальчук

Проект Конституції Віктора Ющенка сьогодні питання актуальне і дискусійне. В основному чимало запитань виникає чи доцільно саме зараз реформувати головний закон України.

Депутат обласної ради та виконуючий обов’язки начальника головного управління юстиції в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук підтримує Указ Президента щодо всенародного обговорення проекту, більше того, навіть зізнався, що підтримуватиме Віктора Ющенка до кінця.

«Як би там не було, Ющенко дійсно український президент, який працює на благо українців. Тільки тоді Конституція буде найвищим державним документом, коли урахуються усі нюанси, поправки чи замітки. Колективне обговорення дає можливість сформувати закон на молодих, не застарілих думках», — говорить Володимир Ковальчук.

Спілка молодих юристів при головному управлінні юстиції в Івано-Франківській області вже працює над власним проектом Конституції.

«Наразі готовий лише кістяк і кілька пропозицій,— говорить голова координаційної ради молодих юристів при головному правлінні юстиції в області Тетяна Скрипничук, — Через два тижні думаємо направити повніший варіант до Інституту соціологічних досліджень».

За словами Тетяни Скрипничук, при створенні проекту вони враховують і досвід інших країн, навіть якщо його не врахують, можливо кілька заміток точно не обійдуть увагою, переконана Тетяна Скрипничук.

Володимир Ковальчук каже, що це шлях до громадського суспільства, якщо ж нічого не робити – політики все вирішать за нас.

«Це наш шлях підтримати Президента. Тішить, що молодь не лише працюють, а й політично зацікавлені», — говорить Володимир Ковальчук.

old_editor, 08.09.2009 19:23



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини