Пільги для вступників мають бути лише соціальними, інакше наша праця піде коту під хвіст – Богдан Томенчук

Умови вступу пільговиків будуть змінені. Щоправда, які саме нововведення чекають абітурієнтів наступного року, поки невідомо. Чимало інтернет ресурсів подають різну інформацію, начебто, Міністерство освіти організує конкурс між пільговиками, а то й зовсім відмінить пільги.

Інновацій багато, але в яку сторону рухатиметься невизначеність говорити рано, каже директор Івано-Франківського регіонального центру оцінювання знань Богдан Томенчук.

«Відміняти пільги не в компетенції Міністерства освіти, це повноваження Верховної Ради. Але жодна самодостатня та багата країна не надає інтелектуальних пільг, лише соціальні», — говорить Богдан Томенчук.

Директор регіонального центру оцінювання знань каже, що в разі підтримки пільг або ігнорування ситуації чинної влади їхні праця буде марною.

«Люди довіряють ЗНО, вони вже переконались у чесності, справедливості та прозорості системи вступу, наша праця піде коту під хвіст, коли можна буде купити довідку про інвалідність і з 185 балами перемогти того, хто отримав 200. Це абсурд», — каже Богдан Томенчук.

old_editor, 03.09.2009 17:12



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини