Через кілька років в Україні буде велика ймовірність розвитку небезпечних епідемій – Зоя Ціхонь

Причина у діючій антивакцинаційній політиці, каже заступник голови управління охорони здоров’я Зоя Ціхонь.

«Люди вже забули епідемію дифтерії на початку 90-х, коли гинули діти та дорослі і в нашій області. Дуже дивно, навіть смішно, коли в Україні людина відмовляється від вакцинації, однак як тільки виїжджає за кордон – проблема тут же зникає, бо там нікого не питають, тим паче іноземців. Це неповага до себе та своєї країни», — говорить Зоя Ціхонь.

В навчальні заклади без довідки про щеплення не приймають, а батьки скаржаться на порушення їхніх прав. Зоя Ціхонь каже, згідно законодавства керівники закладів поступають правомірно, але ж в цій ситуації порушуються права батьків, що теж передбачено тим же законодавством.

«Міжнародна експертна комісія довела, що роль вакцинації у нещасних випадках у Донецьку є досить опосередкованою. Наразі ще чекаємо спростування від українських експертів», — говорить Зоя Ціхонь.

В здоровому суспільстві повинно бути хоча б 95 процентів щеплених, інформує заступник голови управління охорони здоров’я, малий відсоток нещеплених при таком співвідношенні не несе небезпеки для інших.

«Тепер відсоток щеплених значно зменшився і надалі продовжує падати. Невдовзі може виникнути проблема національної безпеки», — говорить Зоя Ціхонь.

old_editor, 29.08.2009 16:16



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини