Без заяв в міліцію чи СБУ, чутки про хабарництво в школах залишаються просто чутками — Михайло Верес

Нещодавно з'явилась інформація про те, що директор івано-франківської школи № 7 Марія Попович бере хабарі за влаштування на роботу. Невідомі люди оголошення із таким змістом розклеїли по всьому місту.

Не встигла міліція розібратися із такими заявами, як вже на шкільних форумах та й просто в розмовах фігурують школи, в яких з учнів вимагають гроші за перездачі та отримання медалей, а в педагогів — за влаштування на роботу.

За словами Михайла Вереса, начальника управління освіти і науки МВК, поки не з'явиться хоча б одна обґрунтована заява в управління освіти та науки МВК, прокуратуру чи СБУ — ці чутки залишаються порожнім звуком.

«Ситуація з Марією Попович — це наклеп, адже школа № 7 не має такого високого рейтингу серед шкіл, щоб брати хабарі за влаштування педагогів. Ось наприклад, якщо глянути на ці оголошення, то ціна влаштування на роботу охоронцем коштує 300 доларів. Але як таке може бути, якщо із такою зарплатнею йому прийдеться відробляти витрачені кошти аж півроку»,— повідомляє Михайло Верес.

old_editor, 28.08.2009 16:36



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини