Завідуючі-хабарниці не залишаться на робочому місці — експерт

Ситуація із дитсадками в Івано-Франківську нині теж не зовсім втішна. Повідомив про це «Малакаві» Михайло Верес, начальник управління освіти і науки МВК.

За його словами, в дошкільних закладах спостерігається нестача необхідного обладнання незважаючи на те, що частина твердого та м'якого інвентарю була закуплена за кошти з держбюджету.

«Звичайно, всіх коштів з держбюджету не вистачить на все необхідне, тому матеріальна допомога батьків дуже допомагає. Часто батьки не проти здати гроші на закупівлю необхідного обладнання. Це все має бути добровільно, я не визнаю примусу в таких питаннях»,— розповідає Михайло Верес.

Якщо ж завідуюча примушує здавати «благодійно» кошти, чи бере хабарі за влаштування дитини в дитсадок, Михайло Верес радить не боятися і обов'язково писати заяви про факт здирництва в управління освіти і науки, міліцію, СБУ чи прокуратуру.

«На жаль, зараз є тільки розмови про можливість хабарництва в дитячих садках. Жодна мама не звернулася зі спеціальною заявою до компетентних організацій. Не варто боятися це робити, якщо є порушення. Якщо факт хабарництва буде підтверджено, я особисто прослідкую, щоб такі завідуючі чи вихователі не залишилися на робочому місці»,— радить Михайло Верес.

old_editor, 28.08.2009 17:47



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини