Найкращий відпочинок, коли крутиш педалі, а розум відпочиває – Володимир Закалюжний

Проект «Велокраїна» набирає обертів. Відтепер розробленими веломаршрутами можна покататись не тільки Верховині, а також у Коломийському районі та Чернівецькій області.

«На Верховинщині волонтери промаркували 5 маршрутів з 6 запланованих, — говорить піар-менеджер проекту «Велокраїна» Володимир Закалюжний, — Окрім того, веломаршрути будуть ще у Рахові, Космачі та Вижниці».

Окрім маршрутів, проект передбачає оснащення приватних садиб необхідними умовами для любителів активного відпочинку. Спеціалізовані стоянки біля громадських місць, мийки та центри обслуговування велосипедів – все це передбачає «Велокраїна».

«Зараз у місцях, де лише промаркували маршрути проходить такий собі конкурс приватних садиб, де суддями виступають волонтери, які розробляли веломаршрути. Думаємо, у кожному з трьох районів буде 2-4 приватні садиби «Велокраїни». А по завершенню у трьох районах буде 25-30 садиб спеціалізованих для велотуристів», — говорить Володимир Закалюжний.

Разом з маршрутами, у Рахові, Космачі та Вижниці встановлять 50 велостоянок.

«50 місць для стоянок велосипедів, у кожній можна поставити 10 велосипедів біля церков, магазинів, шкіл та інших громадських місць», — говорить Володимир Закалюжний.

Новий в Україні вид відпочинку приваблює все більше туристів. Піар-менеджер проекту каже, що кількість відпочиваючих зросла вдвічі.

«Люди хочуть відпочити, вже більшість віддають перевагу активному способу проведення дозвілля. Так крутиш педалі, а розум відпочиває», — говорить Володимир Закалюжний.

У планах «Велокраїни» майбутня співпраця із туроператорами зі спільною вигодою для обох сторін.

«Дуже надіємось на підтримку мобільного оператора, щоб туристи могли мати навігаційну карту у себе в телефоні», — каже піар-менеджер.

old_editor, 28.08.2009 14:48



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини