У містах України будуть цілі спортивні інфраструктури — Денис Силантьєв

Фізична культура в Україні в занепаді, кількість нещасних випадків на уроках фізкультури просто вражає, сказав один із лідерів громадської організації «Фонд підтримки молодіжного й олімпійського плавання» Денис Силантьєв на круглому столі за участі «Громадського форуму Івано-Франківська» та чотириразової Чемпіонки Олімпійських ігор, Героя України Яни Клочкової.

«Мета нашої організації зробити спорт «модним», наразі ситуація у цій галузі терпить не кращі часи. Фонд співпрацює з міністерством освіти, МНС, міністерством здоров’я та міністерством сім’ї, молоді та спорту і та статистика, яку вони нам подали шокує. 70 процентів українців не вміють плавати, така ж кількість людей призового віку не вміє плавати, неприємно дивує той факт, що лише 0,12 процентів населення країни професійно займаються спортом. Нашим пріоритетним завданням є створити спортивний комплекс з басейном у кожному районному центрі. У Києві ми пропагуємо державну програму навчання дітей плавати, яка включає і будову басейнів, і реконструкцію існуючих», — говорить Денис Силантьєв.

Програма довготривала, тим паче, що ситуація в державі не тільки не сприяє, а й не перешкоджає робити будь-які рішучі кроки у розвитку спорту.

«Але цього року ми організовували масовий захід у Києві «Клуб дитячого плавання», де діти від 6 до 12 років могли навчитись плавати на відкритій воді. Ми були здивовані реакцією людей. Біля 500 дітей у Києві та 200 у Запоріжжі навчились плавати завдяки проекту. Можливо, комусь ми врятували життя, а когось підштовхнули зайнятись плаванням професійно», — каже Денис Силантьєв.



«Фонд підтримки молодіжного й олімпійського плавання» впроваджує нову програму, яка передбачає спорудження у містах та районах цілої спортивної інфраструктури. В країні за пів століття не збудовано жодного масштабного спортивного комплексу. Уже узгоджено проект басейну, який відповідає всім вимогам, який можна будувати у всіх містах України. 25 метрів ванна, 6 доріжок. Ціна басейну — 2 мільйони доларів, державне щомісячне утримання — 100 тисяч гривень. Це буде не просто бізнес-проект, а соціальний, який буде цікавий не тільки владі, а й мешканцям», — говорить Денис Силантьєв.

За словами лідера «Фонду підтримки молодіжного й олімпійського плавання», вони вимагатимуть, щоб вже на наступний рік бюджет країни передбачав витрати на державну програму розвитку плавання.

«Плавання не лише спорт, наш фонд вирахував скільки ми втрачаємо, не вкладаючи грошей в розвиток спорту. Сума близько 200 мільйонів гривень в рік на тому, що люди, які не займаються спортом хворіють і великі витрати на їх утримання. Ми перші зробили такі дослідження», — говорить спортсмен.



old_editor, 27.08.2009 17:02



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини