Франківськ: директора школи члена НУ звинуватили у хабарництві. У НУ від коментарів відмовляються

Сьогодні в Івано-Франківську з’явилися так звані «оголошення» про те, що директор школи №7 член партії Наша Україна Марія Попович вимагає хабарі. Для того, аби влаштуватися в школу вчителем, начебто, треба викласти 700 дол., охоронцем — 300. В оголошенні говориться, що треба заплатити і за успішну здачу випускних екзаменів — 50 дол.

Отримати коментар у начальника управління освіти МВК Михайла Вереса, наразі не вдалося. В приймальні кажуть, що він на конференції, тому на дзвінки на мобільний телефон і не відповідає.

Не коментують ситуацію і в Нашій Україні. Кажуть, що керівник у відпустці, прес-секретаря не мають, тому ні з ким і ніхто на жодні теми говорити не буде.

З Марією Попович в школі порадили говорити завтра.

До речі, скидається на те, що корупція в дошкільних закладах та школах в Івано-Франківську процвітає.

Як стало відомо «Малакаві», схожа ситуація склалася і в школі №1. Там теж директор вимагає хабарі, особливо із випускників. Отримати золоту медаль без відвідин директорського кабінету, у цій школі майже не реально.

Що до садочків, то і тут не все так просто. Завідуючі ДНЗ за те, щоб взяти дитину у заклад вимагають заплатити 500 дол. і сплатити членські внески на суму приблизно 700 грн. Можуть вимагати купити щось необхідне для групи: коврик, ліжко (мовляв, ваша дитина у групу взята понаднормово, тому ліжка для неї не передбачено), іграшки тощо.



old_editor, 26.08.2009 21:45



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини