Виробнича професія — не щось ганебне, а економічне майбутнє країни – Іван Вакарчук

Цього року 420 тисяч осіб вступили до професійно-технічних закладів освіти. Всього по Україні 993 професійно-технічних закладів, повідомив міністр освіти та науки України Іван Вакарчук на селекторній нараді.

«Фінансування у 2009 році на 10,4 проценти більше, ніж у 2008 на розвиток техосвіти. З цією метою було виділено 2,95 мільярдів гривень, витрати на зарплату збільшились на 12 процентів», — говорить Іван Вакарчук.

Технічне оснащення училищ в цьому році значно покращилось – 13 осіб на комп’ютер, а в деяких – 3 особи, каже Іван Вакарчук і зазначає, до на 95 процентів заклади підключені до світової мережі «інтернет».

«До листопада разом із програмою удосконалення профтехосвіти будуть створюватись спеціалізовані електронні бібліотеки. Педагогам потрібно спрямовувати свою роботу не на відпрацювання навчальних планів, а на практичну підготовку учнів застосовувати на практиці виробничі навики», — говорить Іван Вакарчук.

За словами міністра освіти і науки України, у Верховній Раді розглядається законопроект про удосконалення професійно-технічної освіти, який включає розвиток усіх сфер освіти та закладів.

«Найважливішим у програмі вдосконалення профтехосвіти є її популяризація, як не чогось встидного чи ганебного, а як зовсім іншої та цікавої сфери діяльності, такої ж відповідальної як і інші. Треба повертати культуру ручної праці. Наразі це підвалини економічного майбутнього країни», — сказав Іван Вакарчук.



old_editor, 27.08.2009 17:49



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини