У Прикарпатському таборі готують пластунів-інструкторів для всієї України

У таборі-музеї «Сокіл», що селі Гриньків (Рожнятівський район, Івано-Франківська область) готують пластунів-інструкторів для всієї України.

«Ми розбили учасників на групи, кожна з яких отримує своє завдання. Таким чином протягом табірного періоду вони навчаються надавати інструктаж пластових навиків. Програма табору побудована так, що учасники табору виходять звідси в ролі пластових інструкторів, адміністраторів, виховників», — говорить комендант табору Маріанна Бобко.

В таборі проходить вишкіл старші пластуни, хлопці і дівчата віком від 18 років, які не побували у юнацьких таборах. Тут вчаться на виховників пластуни зі всіх областей України. Зокрема, цього року отримують необхідні знання три дівчини із Донецька.

«Я пластую вже три роки. Сюди мене привели патріотичні переконання, тут я можу самовдосконалюватися, самовиховуватися та дисциплінуватися. Я тут, бо я — за Україну», – каже пластунка із Донецька Ольга Адамовська.

Члени табору проживають у наметах та самостійно готують їжу на польовій кухні. Усі вони стали члена організації добровільно і навчаються й загартовуються через ігри, працю, чітку організацію у повній згуртованості та взаємодопомозі.

Довідка

«Сокіл» розташований на землях, які були подаровані організації митрополитом Андрієм Шептицьким.

Лілія Горковенко

old_editor, 12.08.2009 17:24



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини