За двадцять років в Україні не посадили жодного політичного злодія — Тарас Кузьо

«Не вірю, що справу Гонгадзе доведуть до кінця, — говорить політолог, працівник Кафедри українських систем Торонтського університету Тарас Кузьо, — Дуже багато політиків замішано і те, що Пукача арештували напередодні офіційного оголошення президентом Віктором Ющенком бажання балатуватись на виборах, не простий збіг обставин».

Найприкріше у цій ситуації дружині та мамі журналіста, якого досі не поховали, каже політолог.

«Ця справа негативно впливає на імідж країни на Заході. Як і те, що за двадцять років незалежності в Україні дуже багато людей крали, обманювали, займались корупцією і ніхто не сидить за гратами. Лише троє осіб, яких було затримано в інших країнах. Це таки найбільш демократична держава у світі, де злодій втікаючи сюди, може і медаль отримати», — говорить Тарас Кузьо.

У політиків немає свідомості і відповідальності. Професор Торонтського університету каже, що цьогорічні виборці пасивні та аполітичні, більше того — їх легко купити.

«Цього року виборців у Тернополі змогли підкупити, і це при тому, що ще на минулих президентських виборах це було зробити не просто», — говорить Тарас Кузьо.

old_editor, 07.08.2009 14:50



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини