Україна не витримає більше п’яти років нестабільності та хаосу – Тарас Кузьо

В Україні немає закордонної політики, вважають іноземні експерти. Політолог, працівник Кафедри українських студій Торонтського університету Тарас Кузьо вважає, що в країні немає відповідних державних структур по роботі із інтеграцією України у світі, або ж працюють у цій сфері некомпетентні люди.

«Як можна було призначити Кінаха, Плюща, тепер Богатирьову на посади по роботі із питань національної безпеки? Ці люди використовують своє становище, але нічого не ведеться у плані інтеграції України у Європі», — говорить Тарас Кузьо.

В країні побутує думка ніби США зацікавлені віддати Україну в розпорядження Росії. Однак, Тарас Кузьо переконаний, що Америка — найбільший прихильник України на Заході.

«Наразі президент США Барак Обама старатиметься покращити свої стосунки з Росією, нехай особливого успіху він не досягне, але дружні стосунки цих двох країн Україні аж ніяк не загрожують. А поліпшення відносин США і Європи тільки на користь Україні. Попередник Барака Обами вів агресивнішу політику, це могло Україні якось зашкодити», — каже Тарас Кузьо.

З проблемою закордонної політики повинен розібратись майбутній президент України, вважає політолог.

«Україна не витримає більше п’яти років тотальної нестабільності, хаосу та безладу, це ще більше унеможливлює її вступ до Євро-Антлантичного Альянсу та негативно впливає на загальний імідж у світі. Що буде з НАТО, коли до неї входитимуть дві найбільш, на думку Заходу, нестабільні держави – Грузія та Україна? Але в Грузії в напряму євроінтеграції працюють активніше, політики хоча би досконало володіють англійською мовою, яка уже стала міжнародною. А в Україні мало хто з депутатів володіє англійською, а Віктор Ющенко, хоч і має американську дружину, англійською мовою не розмовляє взагалі», — каже Тарас Кузьо.

За його словами, найкращі стосунки із Європою підтримує Блок Юлії Тимошенко, а не мають зовсім – Партія регіонів. Це, на думку експерта, вагомий факт у діяльності політичних партій.

old_editor, 06.08.2009 20:09



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини