У Тимошенко працюють політконсультанти Обами, у Яценюка — політтехнологи із Росії, а в Януковича — із США

Не таємниця, що українські політики користуються послугами іноземних політтехнологів. Арсеній Яценюк щедро платить за консультації російських політологів, і не дуже переймається з цього приводу. Славнозвісні болотяно-чорні біл-борди заслуга саме російських політтехнологів. Саме тому на Заході поговорюють про проросійську пропаганду кандидата у президенти Арсенія Яценюка.

Про це сьогодні на прес-конференції в Івано-Франківську сказав Тарас Кузьо, політолог, науковий співробітник Кафедри українських студій Торонтського університету.

Політолог називає парадоксальним той факт, що політична сила з російською ідеологію Партія регіонів звертається за допомогою до американських політичних консультантів.

«Дивує те, що нікому не відомо хто ці люди, ніяких інтерв’ю, інформації у мас-медіа, вони працюють абсолютно таємно», — говорить Тарас Кузьо.

У Вашингтонському департаменті існує реєстр усіх американських політтехнологів, які надають свої послуги політикам різних країн. Тарас Кузьо каже, що у реєстрі є інформація про Віктора Ющенка та Юлію Тимошенко, однак жодної інформації про Віктора Януковича.

«Утім в Партії регіонів і не дуже приховують, що їхні політтехнологи працюють нелегально», — говорить професор Торонтського університету.

Лідер партії БЮТ Юлія Тимошенко на політтехнологах не економить. Тарас Кузьо каже, що з прем’єр-міністром співпрацюють політконсультанти, які працювали у передвиборчій компанії теперішнього президента США Барака Обами.

old_editor, 06.08.2009 18:07



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини