Національний Альянс попросить Луценка притягнути до відповідальності міліціянтів, які у Луцьку затримали членів Альянсу

Вчора у Луцьку працівники міліції незаконно затримали кількох представників Національного Альянсу.

Справа у тому, що «альянсівці» під час відвідин Луцька патріархом РПЦ Кірілом провели акцію протесту, і намагалася на одному із будинків розмістити розстяжку з написами «Українці, одумайтесь!», «КГБ=ФСБ=РПЦ».

Щоб досягнути задуманого, активістам довелось здійснити дві спроби. Перша видалась невдалою. «Альянсівців» було затримано, а їх особисті та організаційні речі конфісковано органами міліції.

Після того за справу взялися члени Ради Національного Альянсу та помічники депутата Волинської обласної ради Андрій Бокоч, Павло Данильчук та Сергій Мартинюк.

Однак акція тривала недовго, адже її організатори були затримані правоохоронними органами із застосуванням сили та порушеннями прав громадян.

«Працівники міліції поводили себе не правильно. Навіть, якщо дії представників Національного Альянсу розцінювати, як хуліганські, правоохоронці мали би пояснити, за що вони затримують людей. Також до представників Національного Альянсу була застосована сила», — повідомила «Малакаві» прес-секретар Національного Альянсу Ольга Богачевська.

За її інформацією, на найближчій сесії Волинської обласної ради, яка має відбутися уже в серпні, керівником Національного Альянсу буде поданий депутатський запит на ім’я Юрія Луценка з вимогою дати правову оцінку діям правоохоронців та притягнути їх до відповідальності.



old_editor, 06.08.2009 16:13



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини