Ющенко проґавив час, коли Україну могли взяти в НАТО. Його «затягнули» конфлікти та суперечки

Прихильників членства України в НАТО лише 25 процентів, як і п’ять років тому. За словами політолога, працівника Кафедри українських студій Торонтського університету Тараса Кузьо, не спостерігається тенденції до збільшення, 25 відсотків – стала величина прихильників НАТО.

Політолог каже, що причина у неефективній пропагандисько-інформаційній компанії влади та президента України Віктора Ющенка.

«У 2005 році Україна втратила свій шанс на вступ, в той час, коли чи не всі країни Альянсу підтримували Україну та були оптимістично налаштовані. Окрім цього, українські політики могли вимагати в Росії, що забажають, в них була підтримка світу, однак, політиків легко купили через газовий конфлікт «Росукренерго», а для Віктора Ющенка конфлікти та суперечки мали куди важливіше місце, ніж питання національної безпеки», — говорить Тарас Кузьо.

2006 – 2007 роки були часом, коли Віктор Ющенко мав найбільший вплив, але провал із НАТО, а потім постійні конфлікти та занепад, різко знизили його рейтинг, вважає політолог.

Тарас Кузьо каже, що Віктор Ющенко в одному з інтерв’ю міжнародному телеканалу на питання журналіста: чому у нього такий низький рейтинг, відповів, що це, мовляв, не має значення, важливо які ідеї він пропагує.

«Це не правильна позиція. Постійно говорити про НАТО і нічого не робити у цьому руслі. Це привело до збайдужіння, тепер у громадян НАТО асоціюється з Віктором Ющенком», — каже Тарас Кузьо.





old_editor, 06.08.2009 18:36



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини