Проваллям у центрі міста просто «дірка», історичну цінність якої ще треба довести — Мирон Мицан

Навколо провалля у центрі Івано-Франківська забагато ажіотажу, говорить івано-франківський краєзнавець Мирон Мицан, «дірка та й дірка», — каже він.

Однак, Мирон Мицан не виключає історичного походження «дірки».

«Утворення провалля не дивує, і є досить передбачуваним, оскільки з активними ремонтними роботами в минулому на Площі ринок рано чи пізно таке мало статись. Та й місто стоїть на величезних підземних переходах – це беззаперечний факт», — говорить краєзнавець.

Мирон Мицан вважає, що необхідно організувати експедицію, яка б дослідила істинну причину утворення провалля, і якщо підтвердиться історична приналежність – зіграти на цьому на благо міста.

«Якщо дослідження виявить лабіринт, спершу треба знати в якому він стані і наскільки придатний для освоєння. Потім можна говорити про створення в ньому музеїв, виставок холодної зброї, тортурних кімнат, тюрем, сувенірних крамничок та кав’ярень. Сотні тисяч відвідувачів з інших міст, а то й країн захочуть це побачити, адже похвалитись цим можуть далеко не всі», — каже Мирон Мицан.

Наразі, справа далі розмов не йде. Працівники архітектурного відділу кажуть, що вся проблема у грошах, яких завжди не вистачає.

old_editor, 03.08.2009 17:35



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини