Арсеній Яценюк: Вина українських політиків у тому, що витрачали більше, ніж заробляли

Лідер Громадської Ініціативи «ФРОНТ ЗМІН» Арсеній Яценюк вважає, що восени до України прийде чергова хвиля кризи. «Ще одну хвилю кризи отримаємо до осені вже точно», – сказав він в інтерв'ю газеті «Комсомольська правда» в Україні», опублікованому в п'ятницю, 31 липня.

Водночас, підкреслив політик, потрібно зрозуміти, що це за криза така вирує, чому на Україну вона вплинула сильніше й у чому вина українських політиків. «Вина наших політиків у тому, що витрачали більше, ніж заробляли. Дуже хотіли всім сподобатися. І практикували, скажімо так, соціал-популістський солідаризм. Дати населенню грошей, поставити собі хрестик і заспокоїтися. Завжди хотіли перебувати на піку рейтингу, відкладали болісні реформи, накопичували проблеми. І все це тепер котиться на нас, як снігова лавина. Брали божевільні позики й витрачали їх на придбання товарів у тих, хто нам ці позики давав», – сказав Арсеній Яценюк.

Арсеній Яценюк звернув увагу на те, що прем'єр і зараз підписує договір на закупівлю корейських тепловозів, а не вітчизняних. «Платити будемо з корейських кредитів під наші урядові гарантії. Таким чином, в Україні й держборг росте, і вітчизняний виробник тепловозів «загинається». Я маю на увазі «Луганськтепловоз». Ось така «продуктивна» робота уряду. Внутрішній ринок країни заповнювався імпортом, який купували знову ж таки, за кредити. В результаті внутрішнього виробництва немає, а споживання - цілком на світовому рівні», – підкреслив нардеп.

Причини такої ситуації лідер «ФРОНТУ ЗМІН» бачить у тому, що в Україні парламент – «підрозділ чотирьох-п'яти великих бізнес-структур, олігархів».

«Розірвати зв’язок «бізнес-влада» – чи не головне завдання майбутнього президента. Потрібно, щоб парламент став дійсно законодавчим органом, а не був офісом ЗАТ «Україна», яким він є зараз», – підкреслив Арсеній Яценюк
old_editor, 31.07.2009 19:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини