Взгляд.ru: В Арсенія Яценюка є шанси пройти до другого туру президентських виборів

Російська газета «Взгляд» вважає, що в лідера «Фронту Змін» Арсенія Яценюка є шанси вийти у другий тур президентських виборів, оскільки його рейтинги майже зрівнялися з рейтингами прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Про це "Малакаві" повідомили у прес-службі Івано-Франківського осередку організації.

«У нього є молодість, амбіції, неабиякий розум, неймовірна працездатність. Він легко навчається і сміливо береться за найбільш, здавалося б, складні справи», – пише видання. Газета скептично оцінює твердження про те, що Арсеній Яценюк – наступник Віктора Ющенка. «Схоже, що він усе ж є самостійною політичною одиницею», – пише газета.

«Головне, що характеризує Арсенія Яценюка, – це системний підхід до роботи й широка ерудиція. Багато із тих, кому довелося з ним працювати, зазначають, що нова зірка української політики показала себе одним із провідних економістів України, який здатний управляти не лише одним відомством, а й цілою країною», – наголошено у статті.

Найважливішим етапом в кар’єрі Арсенія Яценюка, вважає газета, була його робота на посаді заступника голови Національного банку України, яку він посів на початку 2003 року. «Багато експертів стверджують, що саме завдяки його діяльності вдалося зберегти фінансову стабільність, незважаючи на політичний безлад», – говорить «Взгляд».

Газета звертає увагу на те, що під час перебування на посаді міністра закордонних справ Арсеній Яценюк продемонстрував Україні «чудеса демократичності й із закордонними візитами почав літати не літерними, а звичайними рейсовими літаками, як це робить більшість європейських чиновників».

«На посаді міністра закордонних справ він сподобався багатьом у Європі тим, що відстоював євроатлантичну позицію і став, по суті, своєю людиною в Брюсселі й Вашингтоні», – підкреслює видання.

У врізці статті сказано: «Він став наймолодшим спікером, наймолодшим головою МЗС і, найімовірніше, стане наймолодшим кандидатом у президенти».

Руслан Райтер

old_editor, 21.07.2009 20:01



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини