Геннадій Москаль: СБУ зробило фіктивну заяву про притягнення 138 осіб за організацію голодомору?

«На жаль, заяви СБУ про списки зі 138 осіб, які начебто притягуються до кримінальної відповідальності за причетність до організації Голодомору в Україні, так і залишаються міфом і спекуляцією на трагедії українського народу. Виправдалися мої найгірші підозри», - заявив народний депутат Геннадій Москаль.

Депутат повідомив: «На мої депутатські звернення до СБУ щодо надання мені списків осіб, причетних до організації Голодомору в Україні, я тричі отримував відписки"

У відписках йщлось про те, що 22 травня 2009 року слідчими СБУ порушено кримінальну справу за фактом вчинення геноциду в Україні у 1932-1933 роках, за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 442 КК України. У справі вживаються всі передбачені законом заходи до встановлення осіб, винних у вчиненні вищевказаного злочину, каже депутат.

Геннадій Москаль нагадав, що згідно ст. 120 Кримінально-процесуального кодексу України «Досудове слідство у кримінальних справах повинно бути закінчено протягом двох місяців. В цей строк включається час з моменту порушення справи до направлення її прокуророві з обвинувальним висновком чи постановою, про передачу справи до суду».

Політик вважає, що заява СБУ про порушення кримінальної справи про розслідування причетності до організації Голодомору 138 осіб не підтверджується конкретними справами.

«Минуло два місяці відтоді, як СБУ оприлюднило відповідну заяву, а результат – відсутній. Якщо не було встановлено винних, тоді й не було жодного сенсу порушувати кримінальну справу, хіба для того, щоб виконати «замовлення» Секретаріату Президента України», - підкреслив Геннадій Москаль.
old_editor, 30.07.2009 18:36



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини